Database beheer

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Applicatie en database beheren (ControlPanelFree) >

Database beheer

Bij database beheer kunnen onder andere de database locatie worden ingesteld en backups worden gemaakt. In dit hoofdstuk wordt gesproken over lokale database en cloud database. Wat dit inhoudt, wordt uitgelegd in de inleiding bij het hoofdstuk Lokale database of Cloud database.

 

Database instellen

Bij database instellen kan ingesteld worden waar de database moet staan. In TimeWriter Freeware kan dit lokaal of in de cloud zijn. Standaard staat dit ingesteld op: Database op deze computer.

 

Wilt u vanaf een andere locatie of via een webbrowser ook kunnen werken op dezelfde TimeWriter database? Dan kunt u ervoor kiezen de database in de cloud te zetten. De database komt dan op één van onze servers te staan en u kunt die vanaf verschillende locaties benaderen. Hiervoor is het nodig dat u bij ons (kosteloos) een licentie aanvraagt. De wizard begeleidt u hierbij.

 

Database backup en terugzetten

Bij 'Database backup en terugzetten' kunt u backups aanmaken, verwijderen of terugzetten. U ziet in het scherm een tabblad voor zowel lokale backups als cloud backups.

 

Indien u met een lokale database werkt, dan worden de backups gemaakt in de map \data\xso_free\default\backup.

Indien u met een cloud database werkt, dan worden de backups gemaakt op een locatie op de cloud server.

 

Wilt u een kopie van een cloud backup op een andere locatie bewaren dan kunt u deze vanuit de cloud downloaden.

 

Database overzetten

Indien u eerder met een lokale database werkte en u bent overgegaan naar de cloud database (of andersom) dan kunt u hier de database overzetten om weer verder te gaan met dezelfde database. U ziet ter informatie enkele gegevens over de inhoud van de database op beide locaties.

 

Klik op week_prev om de cloud database over te zetten naar de lokale database. De lokale database zal dan worden overschreven met de cloud database.

Klik op week_next om de lokale database over te zetten naar de cloud database. De cloud database zal dan worden overschreven met de locale database.

 

Database blokkeren

Door een database te blokkeren wordt voorkomen dat er, na het overgaan van lokale database naar een cloud database (of andersom), nog gewerkt kan worden op de oude database. Per database kan een blokkering bericht worden ingesteld.

 

Database herstellen

Indien vermoed wordt dat een database beschadigd is geraakt dan kunt u hier de database laten controleren op fouten en deze, indien mogelijk, laten herstellen. Vooraf wordt er automatisch een backup gemaakt. Ook kunnen hier de lokale tijdelijke bestanden worden verwijderd.