Update controle

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Applicatie en database beheren (ControlPanelPro) >

Update controle

Met de update controle kunt u controleren of er een update van het programma beschikbaar is. Als er een nieuwere versie beschikbaar is, kunt u die hier downloaden en installeren.

 

Indien u met een lokale database werkt is updaten niet noodzakelijk. Door op Help | Update controle te klikken kunt u controleren of er een nieuwe versie beschikbaar is.

Wanneer u met een lokale database werkt kunt u instellen of u wekelijks herinnerd wilt worden om een update controle uit te voeren. Ga naar Taken en instellingen | Instellingen | Update controle om deze instellingen te bewerken. Hier kunt u de wekelijkse update controle in- of uitschakelen. De update herinnering zal alleen worden uitgevoerd bij beheerders.

 

Indien u in de cloud werkt dan wordt de update controle automatisch gedaan bij het opstarten van het programma en dient de update dan ook direct geïnstalleerd te worden.

 

Update wordt al geïnstalleerd door?

Een update installeren kan maar door 1 persoon worden uitgevoerd. Tijdens de installatie wordt in de applicatie folder een tijdelijk bestand aangemaakt. Dit bestand bevat informatie over wie de installatie uitvoert. Wanneer de installatie van de update gereed is wordt het tijdelijke bestand opgeruimd. Het kan voorkomen dat het opruimen van dit bestand mislukt. Een tweede persoon die probeert de update te installeren krijgt dan de waarschuwing dat de update al door iemand anders wordt geïnstalleerd. Als deze waarschuwing onterecht is dan kunt u het bestand TimeWriterV5\lib\UpdateSemaphore wissen.